ΡΟΗ 24/7:

Τζανακόπουλος: "Θα ολοκληρώσουμε τη συνταγματική μας θητεία"

TZANAKOPOYLOSprflj19 696x464

Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας στην εφημερίδα "Εποχή"

«Η Συμφωνία είναι καταλύτης για την έναρξη ενός αναγκαίου πολιτικού διαλόγου, που μπορεί να οδηγήσει και σε ευρύτερες συγκλίσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συνταγματική θητεία της».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εποχή», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σ’ αυτόν τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο πρέπει να τεθούν με σαφήνεια τα ζητήματα του νέου κοινωνικού κράτους, της αναπτυξιακής πολιτικής, της αναδιανομής του εισοδήματος, της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας, του ύψους του μισθού, του νέου παραγωγικού μοντέλου, του ρόλου και της φύσης του κράτους.

«Διότι βεβαίως είναι αναγκαίες οι ευρύτερες συγκλίσεις της κεντροαριστεράς με την αριστερά, αλλά αυτές πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα», σημείωσε και επεσήμανε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα επιδιωχθούν τέτοια ανοίγματα και στα ψηφοδέλτια.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η σταθερότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη έως τον Οκτώβριο του 2019 και επομένως το κόμμα θα πρέπει να προσηλωθεί στον αγώνα για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές» και σημείωσε ότι πρέπει να τεθούν τα σωστά πολιτικά ερωτήματα, επισημαίνοντας ότι στις ευρωεκλογές «κρίνεται ο βηματισμός και το μέλλον της Ευρώπης», θα είναι «μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τα εθνικιστικά ρεύματα», αλλά και μάχη για την οικονομία, καθώς o ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα ενδυναμώνουν την ακροδεξιά.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη με πλατιά ψηφοδέλτια, επισημαίνοντας την ανάγκη για συγκλίσεις, αλλά και αναδεικνύοντας και τα ζητήματα της κάθε περιοχής και περιφέρειας», ανέφερε.

Σχολίασε ως «αυτονόητο» ότι την πολιτική πρωτοβουλία για επίλυση του «Μακεδονικού» δεν υπήρχε περίπτωση να την πάρει «καμία άλλη κυβέρνηση, είτε από το χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε –πολύ περισσότερο- από το χώρο της Κεντροδεξιάς».

Ως προς τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Προτεραιότητα είναι η εξεύρεση δημοκρατικής λύσης, η οποία θα αποτρέψει τον κίνδυνο ενός περαιτέρω αιματηρού διχασμού στη Βενεζουέλα», να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε εκλογές και το αποτέλεσμα αυτών να γίνει σεβαστό απ’ όλους.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ και τους «μηχανισμούς προπαγάνδας τους» για «τυφλή αντιπολιτευτική στρατηγική και φανατισμό». «Αφού έχει συντριβεί κάθε πτυχή της πολιτικής τους στρατηγικής», πλέον στρίβει δια της Βενεζουέλας, σημείωσε, προσθέτοντας πως «ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

επιστροφή στην κορυφή