Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Η προγραμματική διακήρυξη του συνδυασμού "Πράξεις" του Χρ. Παπαστεργίου

PAPASTERGIOY19pl

Οι κεντρικοί στόχοι του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στη Μακεδονία να αναδειχθεί σε θεσμό αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δράσεων αλληλεγγύης και έργων υποδομής, υπογραμμίζεται στο σχέδιο διακήρυξης της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Παπαστεργίου "Πράξεις", που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η "Προγραμματική Διακήρυξη για την Κεντρική Μακεδονία της Έξυπνης Δικτύωσης και της Ευζωίας", όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι "η Περιφέρειά μας διοικείται εδώ και μία δεκαετία από την ίδια παράταξη". Παράλληλα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα είμαστε μακριά από το στόχο για μια Σύγχρονη Μακεδονία, μία Πρότυπη Περιφέρεια, επειδή η διοικητική μηχανή της Περιφέρειας είναι αποπροσανατολισμένη και αντιπαραγωγική, η σύνδεση με την κοινωνία της Γνώσης και με τους φορείς της Καινοτομίας του τόπου, όταν υπήρχε, ήταν επιδερμική και χωρίς στόχευση, και η συμβολή της Περιφέρειας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ήταν αποσπασματική.

"Στόχος μας είναι να επανεκκινήσουμε την Ανάπτυξη στη Μακεδονία. Να αφήσουμε πίσω μας την αντίληψη "τι προσφέρει το αξίωμα στο πρόσωπο" και να βαδίσουμε με γνώμονα "τι προσφέρει ο άνθρωπος στον τόπο" αναφέρει το σχέδιο διακήρυξης. Δηλώνει, άλλωστε, τη σαφή προοδευτική ταυτότητα της παράταξης και υπογραμμίζει: "υπερβαίνουμε στενές κομματικές αναφορές και πολιτικές προελεύσεις".

Γνωστοποιεί, τέλος, ότι θα κινηθεί με "βάση την αλλαγή υποδείγματος διοίκησης της Περιφέρειας: Από την προσωπική και αδιαφανή μονοκρατορία στη σύγχρονη, λειτουργική περιφερειακή διακυβέρνηση. Από την ιδιοκτησιακή πρακτική, στη συμμετοχική λειτουργία της Περιφέρειας".

επιστροφή στην κορυφή