ΡΟΗ 24/7:

Κ. Δέρβος: "Η ΝΔ έχει πιο στιβαρή και ρεαλιστική πρόταση για την Ευρώπη"

DERBOS EUR

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο halkidikifocus.gr

Για τις Ευρωεκλογές και τη στάση της ΝΔ στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο halkidikifocus.gr ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος. Ο ίδιος σχολιάζει το πακέτο ελαφρύνσεων που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση ενώ τάσσεται υπέρ της άποψης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης στη Βόρεια Ελλάδα.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές;

Γιατί είναι το κόμμα με την πιο στιβαρή και ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης γενικά, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη ειδικότερα. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπήρξε σε όλη του την ιστορία προσανατολισμένο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και γιατί έχει αποδείξει πως ξέρει να λέει και τα μεγάλα «ναι», αλλά και τα μεγάλα «όχι». Επιπλέον, γιατί, μιλώντας για τους 41 συνυποψηφίους μου ως σύνολο, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι το πιο πλούσιο σε προσωπικότητα, εμπειρία, γνώσεις και όραμα, έχοντας καταφέρει να ενώσει κάτω από ένα κοινό και ξεκάθαρο μήνυμα πρωτοεμφανιζόμενους και φτασμένους πολιτικούς, νέους και μεγαλύτερους, καθώς επίσης και ανθρώπους από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Τέλος, μέσα από την κάλπη των Ευρωεκλογών, πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και να εκφραστεί η αποδοκιμασία των πολιτών για όσα συνέβησαν την προηγούμενη τετραετία. Το αποτέλεσμα της επομένης των Ευρωεκλογών είναι αυτό που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τις εθνικές.

Και γιατί από τους 42 να διαλέξει κάποιος εσάς;

Γιατί εκτός από το όραμά μου για μια Ευρώπη ασφαλή και ανοιχτή, αποτελεσματική για τα κράτη - μέλη και τους πολίτες της, πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μπορεί να δει στην υποψηφιότητά μου πολλά κοινά με τον εαυτό τους ή το περιβάλλον τους: Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που δουλεύω ήδη από τα χρόνια των σπουδών μου, έχω δοκιμάσει και δοκιμαστεί σε διαφορετικές δουλειές, κατάγομαι από την επαρχία και έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά της Αθήνας, ξέρω πώς είναι ένα μέλος της οικογένειάς μου να ξενιτεύεται για δουλειά, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και να στηρίξω τους δικούς μου ανθρώπους μέσα από τον προσωπικό μου κόπο. Ταυτόχρονα, προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια από το περίσσευμα του χρόνου μου να ασχοληθώ με την πολιτική, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης αλλά και ενεργώντας ως απλός στρατιώτης.

Σας προβληματίζει εκλογικά η πολιτική παροχών του κ. Τσίπρα;

Όχι, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και τη αντίληψη των Ελλήνων, από τους οποίους ο κ. Τσίπρας παίρνει 10, διαθέτει τα 9 είτε για δαπάνες που δεν θα ήταν αναγκαίες χωρίς την καταστροφική του διακυβέρνηση, είτε για να εξυπηρετήσει υπόγεια συμφέροντα και επιστρέφει το 1 σαν ελεημοσύνη. Οι Έλληνες όμως δεν θέλουν ελεημοσύνη, θέλουν ευκαιρίες για να σταθούν στα πόδια τους, να ξαναστήσουν τη ζωή τους και να δώσουν ακόμα καλύτερα εφόδια στα παιδιά τους. Άλλωστε, τα λόγια του κ. Τσίπρα προεκλογικά ηχούν σαν ένα παλιό τραγούδι στα αυτιά τους. Θυμηθείτε το μύθο του ψεύτη βοσκού.

Πρόσφατα βρεθήκατε στο στόχαστρο του Μαξίμου σχετικά με τις δηλώσεις σας για το επίδομα ανεργίας. Τελικά, είστε υπέρ την κατάργησής του, όπως σας κατηγορούν;

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης του επιδόματος ανεργίας. Αυτή είναι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και δική μου. Σημείωσα δύο παρατηρήσεις στο θέμα αυτό: Πρώτον, ότι το επίδομα ανεργίας χρειάζεται τροποποιήσεις ώστε να μπορούν να το λαμβάνουν περισσότεροι. Και δεύτερον, ότι πρέπει παράλληλα με αυτό να εξετάσουμε και την επιδότηση της εργασίας, ώστε να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να μπορούν οι Έλληνες να ξεφύγουν από την ανεργία και να γίνουν ξανά παραγωγικοί και αυτοδύναμοι. Τώρα, πώς αυτό ερμηνεύεται ως αντίθεση στο επίδομα ανεργίας, μόνο ο κ. Τσίπρας και οι ένοικοι των υπογείων του μπορούν να το ξέρουν.

Τέλος, θα ήθελα ένα σχόλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύετε ότι θα καθορίσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Βόρεια Ελλάδα;

Βλέπουμε όλοι τις αποδοκιμασίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περιοδείες τους στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πολίτες τους δείχνουν με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχει θέση γι’ αυτούς στο πολιτικό σκηνικό. Όταν όμως αψηφάς τόσο επιδεικτικά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και υπογράφεις μια Συμφωνία, στην οποία 7 στους 10 Έλληνες αντιτίθενται, αυτά πρέπει να τα περιμένεις. «Φωνή λαού, οργή Θεού».

επιστροφή στην κορυφή