ΡΟΗ 24/7:

Βασιλική Λαζαράκου, υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ

lazar

Οι προτεραιότηες της υποψήφιας

Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη ΝΔ, στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι η δικηγόρος, Βασιλική Λαζαράκου.

Η κ. Λαζαράκου γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη Λακωνίας.
Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σπούδασε νομικά, αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Νέα Υόρκη, όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία.
Ως δικηγόρος έχει εμπειρία σε θέματα εμπορικού και χρηματιστηριακού δικαίου, καθώς εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Ήταν εταίρος (Partner) καθώς και επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικού δικαίου σε μεγάλες ελληνικές δικηγορικές εταιρείες διεθνούς κύρους και απέκτησε βαθιά γνώση σε διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ως επικεφαλής μάλιστα της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου, έκλεισε των πρώτη «πολιτική συμφωνία» της Ελληνικής Προεδρίας το 2014.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά της, αναφέρει:

«Ενώνω τη φωνή και τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια Ελλάδα σύγχρονη, που ευημερεί σε μια περισσότερο δίκαιη αλλά και περισσότερο αλληλέγγυα Ευρώπη.
Προτεραιότητά της θα είναι:
- Η ανάπτυξη περισσοτέρων επενδυτικών ευκαιριών για τη χρηματοδότηση
- Των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Της έρευνας και τη τεχνολογίας για την ενίσχυση της καινοτομίας των επιχειρήσεων
- Της νέας επιχειρηματικότητας
- Η δημιουργία ενός ασφαλούς νομικού πλαισίου για τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η διαχείριση δεδομένων. Για να είναι όλες στην υπηρεσία όλων
- Η υλοποίηση ενός βιώσιμου ενεργειακού μοντέλου για την Ευρώπη και την Ελλάδα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή.
- Η συγκροτημένη αντιμετώπιση το δημογραφικού προβλήματος με κοινές ευρωπαϊκές υποστηρικτικές πολιτικές
- Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

επιστροφή στην κορυφή