ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Να σταματήσει η ΝΔ την καταστροφολογία για τη ΔΕΗ

Malama Kyriaki

Δήλωση της υποψήφιας Βουλευτού Χαλκιδικής

Για διαρκή καταστροφολογία και για fake news περί χρεωκομίας της ΔΕΗ, κατηγορεί τη ΝΔ η υποψήφια Βουλευτής Χαλκιδικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα, σε δήλωσή της, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

«Με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή τα fake news και την επιλεκτική παράθεση στοιχείων, στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τα μέσα ενημέρωσης, με πληροφορίες περί δήθεν χρεωκοπίας της ΔΕΗ, για ταμειακή ασφυξία κτλ.
Με στόχο προφανώς να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς και με παράπλευρη "απώλεια" τον κοινωνικό ρόλο που επέβαλλε η κυβέρνηση στην εταιρεία, βοηθώντας τα νοικοκυριά μέσω των μειώσεων των τιμολογίων, μέσω του "κοινωνικού οικιακού τιμολογίου" με διπλασιασμό της έκπτωσης στο 70%, μέσω του παγώματος διακοπών για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να πληρώσουν και με τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την επανασύνδεση του ρεύματος στους ασθενέστερους.
Επικαλούνται μάλιστα λογιστικά στοιχεία τα οποία η πλειοψηφία του κόσμου αγνοεί, για να δημιουργήσουν πέπλο αληθοφάνειας στα όσα λένε. Χαρακτηρίζουν ζημιές τη λογιστική απομείωση της αξίας των παγίων της ΔΕΗ, παραβλέπουν οικονομικές προβλέψεις για τις μελλοντικές αποζημιώσεις των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων και προσπερνούν σφυρίζοντας αδιάφορα, τα λειτουργικά αποτελέσματα για το 2018 που δείχνουν κέρδη 260 εκ. ευρώ.
Έχουν το θράσος να μιλάνε για το 2014 υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε 90 εκατ. Ευρώ κέρδη, όταν ουσιαστικά, χωρίς τα λογιστικά τερτίπια, είχε ζημία 410 εκατ. ευρώ.
Η αλήθεια λοιπόν είναι:
· Πως η ΔΕΗ αναχρηματοδοτεί τον δανεισμό της αποτελεσματικά και τον μειώνει διαρκώς και ακόμη και ο οίκος S&P διαβεβαιώνει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εξυπηρέτησης των δανείων της, τουλάχιστον μέχρι το 2021.
· Πως την περίοδο 2008-2013, η Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια αυξήσεων στην ΕΕ στα οικιακά τιμολόγια, με μέσο ετήσιο ρυθμό 10%.
· Πως την ίδια περίοδο ήταν δεύτερη στις αυξήσεις στη βιομηχανία, με μέσο ετήσιο ρυθμό 7% και με το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων να αφορά σε χρεώσεις δικτύου, φόρους και ειδικά τέλη (μέσος ετήσιος ρυθμός 13,8%).
· Πως από το 2015 η τελική τιμή της ενέργειας στην Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερά πτωτική πορεία, σημειώνοντας μάλιστα τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ το α’ εξάμηνο του 2018.
· Πως οι πολιτικές πριν το 2015 ήταν αυτές που επιβάρυναν ασύμμετρα το κόστος του ρεύματος για τα νοικοκυριά και τα ασθενέστερα στρώματα.
· Πως δεν αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τιμολόγια.
· Πως όπως έδειξε και η ιστορία, με την κυβέρνηση της προηγούμενης τετραετίας, άλλοι επιλέγουν τις αυξήσεις στις πλάτες των νοικοκυριών.
Να σταματήσουν να εκτίθενται λοιπόν τα στελέχη της ΝΔ, αφήνοντας τη ΔΕΗ να συνεχίζει να έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο και να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των πολιτών και στις απαιτήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.
Η εταιρεία χτίζει γερά οικονομικά θεμέλια για το μέλλον της με σημαντικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, με ανάπτυξη στα Βαλκάνια και με δραστηριοποίηση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ακριβώς προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης της.
Χρεωκοπία, υπάρχει μόνο στα επιχειρήματα της ΝΔ».

επιστροφή στην κορυφή