ΡΟΗ 24/7:

Κόντρα Κυρίζογλου-Σκουρλέτη για τις προσλήψεις στους Δήμους

30713874 2020509748197813 8473810693634654208 n

Σκληρή απάντηση του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ

Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για το θέμα στων προσλήψεων στους δήμους, μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018, κατηγόρησε τον κ. Κυρίζογλου, ότι ως μέλος μιας ομάδας γαλάζιων δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας, ζητούσε στο πρόσφατο παρελθόν, την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ, ο οποίος σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες, από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, τονίζοντας μάλιστα πως δεν τον εκπλήσσει καθόλου η τακτική του κ. Σκουρλέτη, ενός ακραία σκληρού κομματικού και ιδεοληπτικού ανθρώπου.

Ειδικότερα, οι επίμαχες δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ-1 «Η επόμενη μέρα» της 24/06/2019 με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο και καλεσμένους τους υποψήφιους βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη, Παναγιώτη Σκουρλέτη και Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κύριος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στους δήμους μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 είχε την εξής στιχομυθία με τον κ. Κακλαμάνη:

«Π. Σκουρλέτης: Διότι τί κάνατε λοιπόν τότε; Λέγατε ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να εκχωρηθούν σε ιδιώτες. Δεν πήγαινε ο κύριος Κυρίζογλου πάνω στην Βόρεια Ελλάδα κι εκείνος ο σκληρός πυρήνας των γαλάζιων δημαρχών [sic] οι οποίοι λέγανε ότι θα πρέπει να εκχωρήσουμε την καθαριότητα σε ιδιώτες;

«Κακλαμάνης: Ξέρετε με τι ποσοστό επανεξελέγη ο κύριος Κυρίζογλου; Με 67%.

Π. Σκουρλέτης: Ναι αλλά αυτά να πα να τα πει αυτά λοιπόν και να βάλει τους δημότες του να πληρώσουν χαράτσι.

»Κακλαμάνης: Αυτά που λέτε ότι έλεγε ο λαός τον επανεξέλεξε για τρίτη φορά με 67%».

«Από τον κ. Π. Σκουρλέτη πρώην, κακό για την αυτοδιοίκηση, υπουργό εσωτερικών δεν περίμενα, σ 'ότι με αφορά, κάτι διαφορετικό. Για μία ακόμα φορά βρήκε την ευκαιρία να εκδηλώσει την «αγάπη» του προς το πρόσωπό μου ψευδόμενος. Ποτέ δεν «πήγαινα» πουθενά και δεν «έλεγα ότι θα πρέπει να εκχωρήσουμε την καθαριότητα σε ιδιώτες» τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και προσθέτει:

«Δεν με εκπλήσσει αυτή η τακτική ενός ακραία σκληρού κομματικού και ιδεοληπτικού ανθρώπου. Την απάντηση στον ίδιο και στο κόμμα του την έδωσαν οι πολίτες στις δημοτικές εκλογές της 26.5.19. Θα ήταν πράξη πολιτικής παρρησίας γι' αυτόν να αναγνωρίσει τα λάθη του, με τα οποία η αυτοδιοίκηση οδηγήθηκε σε λειτουργικά και διοικητικά αδιέξοδα. Θα συνιστούσα στον κ. Π. Σκουρλέτη να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη της διαχρονικής πολιτικής συνέπειας. Αλήθεια τί θα έβλεπε;

Χάριν της αλήθειας και μόνον διορθώνω τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη ότι οι πολίτες, μας τίμησαν τον α' γύρο με 70% (όχι 67%) και για πέμπτη (και όχι τρίτη) συνεχή τετραετία» .

επιστροφή στην κορυφή