ΡΟΗ 24/7:

Ψήφισαν οι αρχηγοί των κομμάτων

ekloges2019 fak ps

Οι δηλώσεις για τις εκλογές

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, κάνοντας δηλώσεις κατά την έξοδό τους από τα εκλογικά κέντρα.

Ο Αλ. Τσίπρας

Στην Κυψέλη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου τον περίμεναν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χειροκρότησαν και του έδωσαν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.
«Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας: «Οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Κ. Μητσοτάκης

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας: «Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο σε όλες και όλους».

Ο Δ. Κουτσούμπας

Στο Χαϊδάρι ψήφισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Φ. Γεννηματά

Στο 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. «Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα και για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ο Β. Λεβέντης

Στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 12.00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τσίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

επιστροφή στην κορυφή