ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μητσοτάκης: «Στόχοι ψηλά, το βλέμμα χαμηλά»

prwto ypoyrgiko

Παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Τους στόχους της νέας κυβέρνησης έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 11.00 πρωί στη Βουλή. Κατά την εισήγησή του, που κράτησε 14 λεπτά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας στα εργασιακά.

«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική σύνθεση», τόνισε. «Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνου προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε.
«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά Υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση και κάθε Υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο. Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι προθέσεις, καθώς ο κόσμος περιμένει έργα. «Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα "Μαζί"», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε. Οι στόχοι είναι ψηλά, το βλέμμα χαμηλά».

επιστροφή στην κορυφή