ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: «Θα είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση περιβάλλοντος και ενημέρωσης»

Malama Kyriaki

Με αφορμή δηλώσεις Υπουργών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχετικά με θέματα ενημέρωσης και περιβάλλοντος, με αφορμή τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης.
«Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης στο πεδίο της ενημέρωσης, αλλά και οι δηλώσεις του αρμοδίου για το περιβάλλον και την ενέργεια Υπουργού δημιουργούν ανησυχίες σε σχέση με την υποβάθμιση κρίσιμων κοινωνικών αγαθών», αναφέρει.
Ειδικότερα, για το θέμα της Ενημέρωσης εκφράζει ανησυχίες για πιθανό συγκεντρωτισμό, αναφορικά με την απόφαση υπαγωγής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης απευθείας στον Πρωθυπουργό: «Σε ότι αφορά την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την υπαγωγή της κατευθείαν στον Πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη κίνηση είναι πιθανό να προκαλέσει ένα νέο συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας και σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και σε σχέση με τη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η ανασυγκρότηση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικό κεκτημένο όλων των Ελλήνων. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η χειραγώγηση ή η εργαλειοποίησή του».
Αναφερόμενη η κ. Μάλαμα στο θέμα της επένδυσης στις Σκουριές, τονίζει: «Σε ότι αφορά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις “περί εμβληματικής επένδυσης” στις Σκουριές και περί “επιτάχυνσης” του έργου, υπενθυμίζεται ότι ρόλος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να επιβάλλει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν υπογραφεί. Ήδη η απόφαση της επιτροπής διαιτησίας του 2018 επιτάσσει την απαρέγκλιτη τήρηση συγκεκριμένων όρων και μεθόδων παραγωγής. Δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία ελαστικοποίηση αυτών των όρων και κανένα δώρο στην εταιρία, με το πρόσχημα της “ανάπτυξης” και της “προσέλκυσης επενδύσεων”. Επενδύσεις χωρίς κοινωνική και περιβαλλοντική ανταποδοτικότητα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται προς αυτή την κατεύθυνση».

επιστροφή στην κορυφή