ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: “Ο προοδευτικός κόσμος θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας”

malama1050

Επίμαχο το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, για την Παιδεία και συγκεκριμένα για το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.
"Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης για την εκπαίδευση δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στο γονεϊκό κίνημα και στην κοινωνία συνολικότερα. Η αρμόδια για την εκπαίδευση Υπουργός, αλλά κι ο νέος Πρωθυπουργός “δεν δεσμεύονται” για την ολοκλήρωση των προσλήψεων στα δημόσια σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την εξασφάλιση πιστώσεων για 15.000 εκπαιδευτικούς μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας στη δημόσια εκπαίδευση. Η διαδικασία των προσλήψεων αυτών έχει ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, σύμφωνα με υφιστάμενα τα χρονοδιαγράμματα", τονίζει η κ. Μάλαμα στη δήλωσή της.
"Επίσης, η ΝΔ η οποία στο παρελθόν έχει υποστηρίξει νεοφιλελεύθερες θέσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναφέρει ένα καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου της εκπαιδευτικής κι ακαδημαϊκής ζωής και θα σεβαστεί τα δημοκρατικά ιστορικά κεκτημένα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να μάχεται για το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μην συντελεστεί καμία οπισθοχώρηση από τα κεκτημένα των τελευταίων ετών στον κρίσιμο αυτό για την κοινωνία τομέα", καταλήγει.

επιστροφή στην κορυφή