ΡΟΗ 24/7:

Ενάντια στη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες ο Βαρουφάκης

PErKr78E

Στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων

Ενάντια στην μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες περιουσίες τάχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης στο Σώμα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο κ. Βουρουφάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Περνάμε τον δέκατο χρόνο αρνητικών επενδύσεων για τη χώρα και δεν κάνετε τίποτε γι’ αυτό. Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα πέσει στο 1,5 – 1,6% αλλά ως κυβέρνηση έχετε δεσμευτεί για 3,5%. Το πρωτογενές πλεόνασμα ισούται με τις καθαρές υπερβάλλουσες επενδύσεις μείον το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών. Αυτό σημαίνει πως για να πετύχετε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος βάσει φοροαπαλλαγών που κάνετε, τότε οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν πάνω από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία του Καπιταλισμού», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμβουλές θα δίνουμε και σκληρή αντιπολίτευση θα κάνουμε. Θα είμαστε εδώ να αποκαλύπτουμε την αρνητική πλευρά ακόμα και των θετικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση» τόνισε μεταξύ άλλων.

επιστροφή στην κορυφή