ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μητσοτάκης: "Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του λαού"

koulis progr

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

«Ο λαός μας έδειξε εμπιστοσύνη. Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κλείνοντας τον κύκλο της τριήμερης συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Λάθη μπορεί να γίνουν, αλλά δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ η προσήλωση μας στο στόχο. Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να περάσει ούτε μια μέρα στην οποία δεν θα αξιοποιήσω τη δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες για να κάνω τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

«Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως και ψηφίζεται ως κατεπείγον την ερχόμενη εβδομάδα», επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο ο «νέος εκλογικός νόμος προσφέρει αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Ναι, κύριε Τσίπρα, όταν ένα κόμμα παίρνει 40% δικαιούται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».

«Οι φυλακές ξαναγίνονται φυλακές. Θα πατάξουμε την ανοπμία μέσα στις φυλακές, εσείς δεν ξέρατε τι γινόταν μέσα στις φυλακές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Το Άσυλο της παρανομίας των Μολότωφ και των ναρκωτικών καταργείται αμέσως».

«Παιδεία και Υγεία καθίστανται προτεραιότητες. Η πρώτη, για να φέρει γνώση και δουλειά στους νέους. Και η δεύτερη, για να γίνει η ασπίδα, κυρίως του πιο αδύναμου. Γι’ αυτό και από εκεί ξεκινούν οι προσλήψεις, με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, γιατρούς και νοσηλευτές», ανέφερε ακόμη.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Είχα πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή και επιζήμια συμφωνία αλλά ότι άπαξ και κυρωθεί δεν αλλάζει μονομερώς. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειές της».

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την "κατάντια" - όπως είπε - της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να σώσει την επιχείρηση χωρίς να αυξήσει τα τιμολόγια. Ωστόσο τόνισε ότι «αν χρειαστεί να πωληθούν και κάποια περιουσιακά στοιχεία για να σωθεί η εταιρία θα το κάνουμε γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει και θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι και θα καταρρεύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας και θα φταίτε εσείς».

επιστροφή στην κορυφή