ΡΟΗ 24/7:

“Στις καλένδες οι φοροελαφρύνσεις, σκληρές παρεμβάσεις στα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα”

malama1050

Δήλωση της Βουλευτού Χαλκιδικής, Κ. Μάλαμα για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις προγραμματικές της δηλώσεις της κυβέρνησης, ασκεί η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε δήλωσής της.
«Η νέα κυβέρνηση φανέρωσε στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων τις πραγματικές της προθέσεις σε όλους τα βασικά ζητήματα. Σε σχέση με την οικονομία, οι πολυαναμενόμενες φοροελαφρύνσεις παραπέμπονται στις καλένδες. Το βασικό πακέτο αναβάλλεται για το 2020, ενώ για τα λίγα εξαγγελθέντα μέτρα δεν ακούσαμε εάν θα απαιτηθεί η εξεύρεση ισοδύναμων για την εφαρμογή τους. Θα επανέλθει η ΝΔ στην επίθεση στις δημόσιες δαπάνες; Θα θέσει ξανά στο στόχαστρο των περικοπών της το αφορολόγητο και τα κοινωνικά επιδόματα; Οι απαντήσεις αναμένονται προσεχώς», τονίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής.
Σε ότι αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά, η κ. Μάλαμα αναφέρει ότι «το δόγμα “νόμος και τάξης” και η διαρκής κινδυνολογία σε σχέση με την προστασία του πολίτη αποτελούν το βασικό επικοινωνιακό μότο της νέας κυβέρνησης. Και σε σχέση με τη σωφρονιστική πολιτική και σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού και σε ότι αφορά την δημόσια παιδεία, την υγεία και την κοινωνική προστασία, η “γραμμή” είναι σκληρή καταστολή, περιοριστικές πολιτικές, εκχώρηση λειτουργιών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα».
Τέλος η κ. Μάλαμα υπογραμμίζει ότι εάν ιδιοτικοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, θα πάψει να λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον: «Κι επειδή η Χαλκιδική δοκιμάστηκε έντονα από φυσικές καταστροφές το τελευταίο διάστημα αξίζει να συγκρατήσουμε την “δέσμευση” του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να εκχωρήσει την προστασία των αγροτών από φυσικές καταστροφές σε ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό συνεπάγεται τη ραγδαία αύξηση του ασφαλίστρου για τους αγρότες και τον περιορισμό της κάλυψης του καλλιεργητικού ρίσκου, με δεδομένο ότι οι ιδιώτες θα λειτουργούν με κερδοσκοπικά κριτήρια κι όχι με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος».

επιστροφή στην κορυφή