ΡΟΗ 24/7:

Αντίστροφη μέτρηση για τρία νομοσχέδια

BOYLH KOLWNES

Σε εντατικούς ρυθμούς η Βουλή

Στο φουλ μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα οι μηχανές της Βουλής με στόχο την ψήφιση τριών νομοσχεδίων μέσα σε διάστημα έντεκα ημερών.

Στην πρώτη γραμμή του κοινοβουλευτικού μαραθωνίου βρίσκεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν. 4611/2019», που προβλέπει βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% θα ψηφιστεί με κατεπείγουσα διαδικασία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέχρι 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος -που έχει ήδη κατατεθεί- αναμένεται να εισαχθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή, θα συζητηθεί με την κανονική διαδικασία και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Μέχρι τις 8 Αυγούστου θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων, αλλά και για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 06:50
επιστροφή στην κορυφή