ΡΟΗ 24/7:

Άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

voulh psifoforia

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για δύο υποθέσεις: Η πρώτη αφορά φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην Προέδρου των Εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.
Η Ολομέλεια της Βουλής σε σύνολο 176 παρόντων Βουλευτών, καθώς αποχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη με 163 υπέρ και κατά 13 για την πρώτη υπόθεση, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162 και ένας Βουλευτής ψήφισε «παρών».

Αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο κ. Πολάκης, ζητώντας να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Μετά και την ομιλία Πολάκη, σύσσωμη αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία ψηφοφορίας.
«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

επιστροφή στην κορυφή