ΡΟΗ 24/7:

"Οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση φόρων έχουν ξεχαστεί"

tzanakopoulos efsynaug18

Αιχμές Δ. Τζανακόπουλου σε ραδιοφωνική συνέντευξη

«Οι μεγάλες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων που υποτίθεται θα λειτουργούσαν ως αναπτυξιακό κίνητρο έχουν ξεχαστεί», ανέφερε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί μέτρα ύψους ενάμιση δισεκατομμυρίου και δεν μας έχει εξηγήσει από πού θα αντλήσει το δημοσιονομικό χώρο. Έχει ξεχάσει οποιαδήποτε δέσμευση περί μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν υιοθετεί την πρόταση που είχαμε κάνει εμείς ως προηγούμενη κυβέρνηση που μπορούσε να δημιουργήσει χώρο 1% με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5%».

Τόνισε ότι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος «ξεχάστηκε» και στο Παρίσι και στο Βερολίνο, και μετατέθηκε για το 2021, ενώ προσθέτει ότι η Ν.Δ. «κάνει όλα τα χατίρια και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του ΣΕΒ».

Σε ό, τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν ή επιθυμούσαν να καταρρεύσει στις προηγούμενες εκλογές, έδειξε ότι είναι εδώ, είναι παρών, και αποτελεί τον έναν από τους δύο μεγάλους πόλους στην πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Αυτό για μας αποτελεί μια τεράστια ευθύνη».

Όπως είπε, το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση μιας ενιαίας επιτροπής ανασυγκρότησης, το «δεύτερο βήμα είναι να κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια για την προσέλκυση νέων μελών» και το τρίτο βήμα είναι η διακήρυξη «που θα δείχνει την πολιτική κατεύθυνση και τη στρατηγική του εγχειρήματος».

επιστροφή στην κορυφή