ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Πάιατ στη ΔΕΘ

190907 DETH2

Στην ατζέντα της συζήτηση η επιχειρηματική αποστολή στις ΗΠΑ

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ επισκέφτηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Ο κ. Πάιατ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι δυο άνδρες επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ανάπτυξης και σύσφιξης των παραδοσιακών σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια των περσινών συζητήσεων και της συνεργασίας που είχαν για την προετοιμασία και την επιτυχή παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ, όπου ήταν τιμώμενη χώρα.

190907 DETH1

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά για το φετινό πλαίσιο συνεργασίας, και ιδιαίτερα για την επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί την Καλιφόρνια και τη Σίλικον Βάλεϊ, συνοδεία εκπροσώπων επιχειρήσεων, με στόχο την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προηγμένης τεχνολογίας, αλλά και για την ενίσχυση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, στο πλαίσιο της ανάδειξης του αναπτυξιακού πυλώνα της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Πάιατ θα συνδράμει ενεργά για την επιτυχία της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο περιφερειάρχης τον ενημέρωσε και για τη λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με το Hollywood.

επιστροφή στην κορυφή