ΡΟΗ 24/7:

"Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα"

tsipras 0efsyn7919

Συνέντευξη Τσίπρα στην "Εφημερίδα των Συντακτών"

Για τους δύο μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Μέχρι στιγμής το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα και να σαρώνουν το κράτος» ανέφερε σε επικριτικό τόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά.

Μιλώντας για το μείζον ζήτημα της ΔΕΗ, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο αρμόδιος υπουργός, αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρίας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».

Αναφορικά με τις κοιβουλευτικές διαδικασίες που έχει εκκινήσει η νέα κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί».

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τέλος, για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας. Η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε face control. Εχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου».

επιστροφή στην κορυφή