ΡΟΗ 24/7:

"Η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων"

74696609 1498032740344615 7504208529343905792 n

Η Έφη Αχτσιόγλου για το νέο σύστημα εισφορών

Ως απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων χαρακτηρίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, το νέο σύστημα εισφορών για μη μισθωτούς, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η κ. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «ευθεία, μεγάλη και αναίτια οικονομική επιβάρυνση της συντριπτικής πλειονότητας των μη μισθωτών. Συγκεκριμένα, με το σχέδιο που ο ίδιος παρουσίασε η κατώτατη εισφορά αυξάνεται από τα 175 στα 210 ευρώ τον μήνα. Αυξάνονται δηλαδή κατά 20% οι εισφορές για το 85% των μη μισθωτών και η ετήσια επιβάρυνσή τους είναι τουλάχιστον 420 ευρώ».

Υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ ευνοεί μόνο μία απειροελάχιστη ελίτ εις βάρος του 85% των μη μισθωτών, η κ. Αχτσιόγλου προσθέτει ότι η δήθεν «ελεύθερη» επιλογή ασφαλιστικής κλάσης που διαφημίζει ο κ. Βρούτσης πολύ απλά σημαίνει μεγάλη μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και μεγάλη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων.

«Η κοροϊδία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι προαιρετική καταβολή υψηλότερων εισφορών για υψηλότερη σύνταξη υπάρχει και σήμερα καθώς νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι απλώς επιβάρυνση αλλά η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων. Που όσα κατά παραγγελία πρωτοσέλιδα και αν διαμορφωθούν θα το διαπιστώσουν σύντομα στην τσέπη τους», καταλήγει στη δήλωσή της η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

επιστροφή στην κορυφή