ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Απόστολου Πάνα με τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

78465662 2641087782607757 3065909455892774912 o

Στο επίκεντρο της συζήτησης το νέο σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς

Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που έχει ήδη ξεκινήσει με όργανα εκπροσώπησης του αγροτικού κλάδου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, Σατολιά Παύλο στα γραφεία του συνεταιρισμού στην Αθήνα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μόσχος Κορασίδης.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν το νέο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους συνεταιρισμούς με γνώμονα την απλούστευση των διαδικασιών, την ευελιξία σε οργανωτικό επίπεδο και την άμεση προσαρμογή στους κανόνες της αγοράς ώστε τα αγροτικά συμφέροντα να μη γίνονται έρμαιο των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών.
Βασικοί άξονες δράσης του κ. Πάνα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο θεσμικών συναντήσεων, τους οποίους εξέθεσε στον Πρόεδρο κο Σατολιά, είναι οι εξής:
1) Σαφής προσδιορισμός κεντρικών θεσμικών οργάνων εκπροσώπησης του αγροτικού κλάδου, ώστε να υπάρχει ενιαία και ισχυρή εκπροσώπηση χωρίς την πολυφωνία που επικρατεί αυτή τη στιγμή.
2) Άμεση διασύνδεση των εργασιών των ευρωπαϊκών οργάνων για την νέα ΚΑΠ και για όλο το φάσμα των αγροτικών θεμάτων με τα εθνικά θεσμικά όργανα των αγροτών.
3) Καθιέρωση των αγροτικών επιμελητηρίων ως υπηρεσίες υποβοήθησης του έργου των αγροτών και των συνεταιρισμών τους ανά περιοχή.
Ο κ. Πάνας δεσμεύτηκε επίσης ότι θα καταθέσει δέσμη προτάσεων και στον αρμόδιο Τομέα του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που συνδέονται στενά με τον πρωτογενή τομέα και τη βιωσιμότητα του Έλληνα αγρότη και ιδίως του νέου αγρότη και αφορούν μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, τη μετάβαση σε νέους καινοτόμους τρόπους παραγωγής, την αλληλεπίδραση του αγροτικού κλάδου με τον τουριστικό.
"Προτεραιότητά μου", δήλωσε ο κ. Πάνας, "αποτελεί η ενίσχυση και η ουσιαστική ανάδειξη του ρόλου του πρωτογενή τομέα και του αγροτικού κλάδου στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό θα ακολουθήσει μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αγροτών ώστε να συγκροτήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την αγροτική πολιτική της χώρας".

επιστροφή στην κορυφή