ΡΟΗ 24/7:

Στις 7 Ιανουαρίου η συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

leykos oikos

Πρώτη επαφή στις 4 Δεκεμβρίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Ιανουαρίου, στην αμερικανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα επιβεβαιώσει τους ισχυρούς δεσμούς φιλιάς και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην επισήμανση του Λευκού Οίκου ότι οι κ.κ. Τραμπ και Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών καθώς και για την την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται πάντως να συναντηθούν στις 4 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά οι δύο ηγέτες ήταν να συναντηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ωστόσο, η έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής για το Ουκρανικό σκάνδαλο ανάγκασε τότε τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

επιστροφή στην κορυφή