ΡΟΗ 24/7:

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

3fcfd6770112423da7b0e9548fa9e818

Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης στην ατζέντα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση την υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα θα συζητηθούν ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι ευρωαφρικανικές σχέσεις, ενώ το ΣΕΥ αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και το ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Στο περιθόριο του Συμβουλίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τους Υπουργούς Εξωτερικών τη ΕΕ, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, N. Dimitrov και τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, G. Cakaj, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των δύο αυτών χωρών και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα.

επιστροφή στην κορυφή