ΡΟΗ 24/7:

Με τους εκπροσώπους της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. συναντήθηκε ο Απ. Πάνας

78883023 2668553089861226 742469536170639360 o

Δέσμευση για πρωτοβουλίες για τη σταδιακή διευθέτηση της επιμελητηριακής εκπροσώπησης

Συνάντηση στη Βουλή πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με εκπροσώπους της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μόσχος Κορασίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης εξέθεσαν στον κ Πάνα τα προβλήματα του κλάδου τους, που αφορούν κυρίως την έλλειψη θεσμικής τους εκπροσώπησης μέσω της εγκαθίδρυσης επιμελητηρίου, καθόσον οι ίδιοι δεν υπάγονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.) και φυσικά το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων τους με αυτά των νυν Α.Ε.Ι. πρώην Τ.Ε.Ι., καθώς ο νόμος Γαβρόγλου δεν συμπεριέλαβε μεταβατικές διατάξεις.
Ο κ. Πάνας εξήγησε ότι γνωρίζει τη δυσκολία στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κλάδων για τους οποίους η αντιστοίχιση των τυπικών προσόντων άλλαξε και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στον αρμόδιο Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής. Τέλος, από την πλευρά του δήλωσε ότι θα αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να διευθετηθεί σταδιακά το θέμα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης της εν λόγω κατηγορίας επαγγελματιών.

επιστροφή στην κορυφή