ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: ''Η θεωρία δεν γίνεται και πράξη στην αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων''

panas v3

Απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς στην ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Στην υπ' αριθ. Πρωτ. 1713/6-11-2019 Ερώτηση που τους απηύθυνε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, απάντησαν οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με την απαντήσή της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεδιπλώνει σχεδιασμό και ελεγκτικό μηχανισμό για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων, που μαστίζει την αγορά προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, ανά κατηγορία προϊόντων. Ωστόσο, ο Βουλευτής Χαλκιδικής επισημαίνει ότι το περιγραφόμενο σχέδιο προφανώς δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί, καθώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και να καταγγέλλεται από τους παραγωγούς.

"Με ανάλογο τρόπο", σημειώνει ο κ. Πάνας, "απαντά και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν έχουμε δει να επιβάλλονται κυρώσεις οιασδήποτε φύσεως στις επιχειρήσεις που έχουν υποπέσει σε παραβάσεις, ενώ το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα απαντήσει για το μέγεθος επίδρασης των "βαφτισμένων" ελληνικών προϊόντων στη δημόσια υγεία".

Τέλος, ο κ. Πάνας τονίζει ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων παραμένει και αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του χαρτοφυλακίου του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, που ο ίδιος θα συνεχίσει να διατυπώνει με κάθε ευκαιρία εντός Κοινοβουλίου, αλλά και στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς του αγροτικού κλάδου.

επιστροφή στην κορυφή