ΡΟΗ 24/7:

Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία εκλογής ΠτΔ

tasoulas kwstas neos proedros 8

Διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα

Το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε σήμερα από δημοσιογράφους.

Ο κ. Τασόυλας επισήμανε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα, ενώ εκτίμησε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Ερωτηθείς εάν το πρόσωπο που θα προταθεί, θα είναι άνδρας ή γυναίκα, ο κ. Τασούλας απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα» ενώ σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι, είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ».

Η κυβερνητική πρόταση για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μετά την ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

επιστροφή στην κορυφή