ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: "Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την ουσιαστική στήριξη της ΕΕ" (βίντεο)

panas margaritis

Τοποθέτηση ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρ. Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Κοινή Συνεδρίαση Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή, κατά την οποία παρέστη για να ενημερώσει για τις αρμοδιότητές του ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, τοποθετήθηκε για την κρίσιμη κατάσταση την οποία βιώνει η Ελλάδα, στον απόηχο της κρίσης και την ανάγκη, όσο ποτέ, στήριξης των ευρωπαϊκών θεσμών προς τη χώρα μας.
Ο κ. Πάνας αναφέρθηκε ιδίως:
- Στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην ηχηρή απουσία της χώρας μας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο.
- Στην επιτακτική ανάγκη στήριξης της χώρας μας στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.
- Στην ανεργία που συνεχίζει να μαστίζει την ελληνική κοινωνία και στο ρόλο που μπορεί η Ένωση να διαδραματίσει στην καταπολέμησή της, αν, για παράδειγμα, συνεργαστεί με τη χώρα μας για την καλύτερη απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
- Στην κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις ανισότητες και στην κοινωνική εκρηκτικότητα που βλέπουμε έντονα στη χώρα μας ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Η Ευρώπη, μπορεί να στηρίξει την αλληλεγγύη και τον ανθρώπινο αλληλοσεβασμό μέσα από την επανεξέταση του μοντέλου λειτουργίας της και την αποτελεσματικότερη συνεργασία της με τα κράτη-μέλη.

επιστροφή στην κορυφή