ΡΟΗ 24/7:

"Καθήκον της νέας ΠτΔ η προστασία των δημοσίων αγαθών, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής"

82582382 1052795925095015 7125217947970174976 o

Δήλωση της βουλευτή Κ. Μάλαμα

"Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτέλεσε διακομματική επιλογή για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψήφος προς το πρόσωπο της θα πρέπει να εκληφθεί ως ανάληψη δέσμευσης για την προστασία των δημοσίων κοινωνικών αγαθών από τη θέση της, με τον τρόπο που ορίζει το Σύνταγμα", αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

"Στο παρελθόν, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως Σύμβουλος της Επικρατείας έχει συμμετάσχει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την συνταγματικότητα ή μη των σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός για την Χαλκιδική. Τότε, με τη στάση της δίχασε τους πολίτες της Χαλκιδικής, τασσόμενη υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Ελπίζουμε στην διάρκεια της νέας αυτής πολιτειακής θητείας της να λειτουργήσει υπέρ του περιβάλλοντος και της προστασίας του και στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη τη χώρα", τονίζει με έμφαση.

"Σε ότι με αφορά, δεν συνέδεσα την ψήφο μου με τις αποφάσεις που έχει λάβει η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ως δικαστικός λειτουργός, όχι επειδή βέβαια συμφωνώ με αυτές που αφορούν στην Χαλκιδική, αλλά γιατί δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να συνδεθεί η πολιτική διαδικασία της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με την λειτουργία της δικαιοσύνης", καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

επιστροφή στην κορυφή