ΡΟΗ 24/7:

"Πλήγμα κατά του ΠΑΟΚ και της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

83159890 10157788766622440 7600229412373528576 n

Συνέντευξη του Απ. Πάνα στον 102 fm της ΕΡΤ3

Με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό της ομάδας του ΠΑΟΚ λόγω ζητημάτων με το μετοχολόγιο, ο κ. Πάνας τόνισε πως η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί πλήγμα μόνον για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τη γενικότερη αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς μεγάλα ερωτήματα δημιουργούνται ως προς τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου αντικαταστάθηκαν τα δυο μέλη της επιτροπής. Ο Βουλευτής υπογράμμισε πως πρέπει να αποκλιμακωθεί η κατάσταση με διακριτικότητα από τους υπεύθυνους και πως ορθότερο είναι τα πρωταθλήματα να τελειώνουν σε αγωνιστικούς χώρους, εκεί όπου γίνεται ορατή η αξιοπιστία των ομάδων και των διοικήσεων τους.

Με την ευκαιρία της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, αναφέρθηκε στην συντονισμένη πολιτική παρουσία τόσο του Κινήματος Αλλαγής όσο και της ίδιας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, το Σάββατο πρωί και την Κυριακή το μεσημέρι (01-02/02/2020). Τις δύο αυτές μέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και επαγγελματίες αγρότες, κατά τις οποίες θα κατατεθούν αγροτικά ζητήματα που χρίζουν άμεση αντιμετώπιση.

Ο Βουλευτής επιπλέον ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 03/02/2020 από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με παρεμβάσεις καθοριστικής σημασίας για τον αγροτικό τομέα.

Επιπροσθέτως και σχετικά με την αγροτική πολιτική που η Κυβέρνηση ασκεί, ο κ. Πάνας σημείωσε πως τόσο η Κυβέρνηση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο παραμέλησαν σειρά αγροτικών ζητημάτων, όπως τη δημιουργία συγκεκριμένης στρατηγικής για τη νέα ΚΑΠ, τη διασφάλιση των κοινοτικών πόρων για τον αγροδιατροφικό τομέα, την καθυστέρηση αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης καθώς και το μεγάλο αγκάθι των φορολογικών μέτρων για τους αγρότες, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη δυσχέρεια των αγροτών. Ο ίδιος σημειώσε χαρακτηριστικά: «Δε μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της χώρας και να αφήνουμε στην άκρη τον αγροτικό τομέα, που πασχίζει να σταθεί στα πόδια του. Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως της Χαλκιδικής και της Ημαθίας, όπου οι αγρότες μετά τις καταστροφικές ζημιές του Ιουλίου δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί, ενώ τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς τρέχουν».

Συμπληρωματικά ο Βουλευτής τοποθετήθηκε στο σενάρια των διπλών πρόωρων εκλογών λέγοντας πως το ενδεχόμενο αυτό δεν κάνει καλό στην χώρα μας, η οποία έχει την ανάγκη αισθήματος σταθερότητας καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα της, όπως το μεταναστευτικό και τη γενική οικονομική αστάθεια.

Τέλος σχετικά με τη διάθεση στήριξης των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε την κίνηση αυτή ως πολιτική επιλογή και όχι ως συναίνεση. Άλλωστε σταθερή άποψή του παραμένει η εξυπηρέτηση μιας ευρείας προσπάθειας ενός συνόλου πολιτών, οι οποίοι πλήττονται και όχι η εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

επιστροφή στην κορυφή