ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες κοινωνικές ανισότητες» (βίντεο)

panas asf

Όσα είπε ο Βουλευτής Χαλκιδικής στην ομιλία του στη Βουλή

Με την Ομιλία του από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, μίλησε για ένα ακόμα σχέδιο νόμου που παρά τη σπουδαία αξία του ιδίως για τις μελλοντικές γενιές, δε φέρει καμία πραγματική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Πάνας έκανε λόγο για ένα ασφαλιστικό που αποτελεί όχι ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, αλλά μπάλωμα.
Όπως τόνισε ο Βουλευτής Χαλκδικής, το νομοσχέδιο εισάγει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οικονομικά ισχυρότερους ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλότερες συντάξεις για τη μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων, αδικεί τους μισθωτούς.
Στην ομιλία του ο κ. Πάνας έκανε επίσης ειδική αναφορά στον αγροτικό κόσμο και στους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Είπε συγκεκριμένα ότι το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση της κατώτατης εισφοράς των ήδη οικονομικά εξασθενημένων αγροτών και δεν δίνει εναλλακτικές λύσεις συνταξιοδότησης στους μεταλλωρύχους της χώρας που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Πάνας κατέληξε ότι το νέο ασφαλιστικό, μην έχοντας κοινωνικό πρόσωπο, δημιουργεί νέες κοινωνικές αδικίες, δε βάζει τα θεμέλια για την καταπολέμηση της ανεργίας και την νόμιμη απασχόληση, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Διότι αυτά αποτελούν τη βάση για την οικοδόμηση ενός προοδευτικού ασφαλιστικού συστήματος για τη χώρα.

επιστροφή στην κορυφή