ΡΟΗ 24/7:

Αναστέλλονται όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες με απόφαση της κυβέρνησης

churchft

Δεν ικανοποίησαν τον πρωθυπουργό οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Την αναστολή κάθε λειτουργίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αντιδρώντας στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Οπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις, σημείωνει ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναστολή, όπως εξειδίκευσε σε δική της ανάρτηση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα ισχύσει για το διάστημα από 16 έως και 30 Μαρτίου.

"Αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020", αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Κεραμέως.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 17 Μαρτίου 2020 09:19
επιστροφή στην κορυφή