ΡΟΗ 24/7:

"Στήριξη των εργαζομένων εποχικής απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις"

panas toyrismos k

Απ. Πάνας: "Ο κλάδος του τουρισμού περιλαμβάνει επιχειρηματίες, εργαζόμενους, εποχικούς υπαλλήλους, τουριστικά γραφεία αλλά συνδέεται και με τον κλάδο της εστίασης και αυτή τη στιγμή ζημιώνεται όσο κανένας άλλος"

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που απηύθυνε ο Βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Εργασίας, ζήτησε τη στήριξη των χιλιάδων εργαζομένων που αναμενόταν να προσληφθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις και να εργαστούν εποχικά (θερινή σεζόν) από το μήνα Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.
Λόγω των έκτακτων μέτρων και νέων συνθηκών που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, η εν λόγω πρόσληψη ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Ο κλάδος του τουρισμού είναι αυτός που στήριξε οικονομικά τη χώρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα χρόνια της κρίσης και είναι αυτός που πλήττεται αυτή τη στιγμή δραματικά με επιχειρήσεις και εργαζόμενους να χρειάζονται άμεσα επιπλέον μέτρα ενίσχυσης. Οι εποχικοί εργαζόμενοι, δε, δεν συμπεριλαμβάνονται σε εκείνους για τους οποίους η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη μέτρα και για αυτό πρέπει να λάβουμε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες στήριξης και για αυτούς.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι :
-Σήμερα ή αύριο θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν (οποιαδήποτε στιγμή) το πρώτο τρίμηνο του 2020, επεκτείνονται για δύο μήνες. Αυτή η ρύθμιση αφορά και τους εργαζόμενους του τουρισμού.
- Μετά την επισήμανσή του ΚΙΝΑΛ ότι η διάταξη δεν καλύπτει όσους το επίδομα ανεργίας έληξε έως 31/12/2019, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με νέα ρύθμιση.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, δήλωσε σχετικά: "Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά αποφασιστικά σε καίριες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κλάδος του τουρισμού περιλαμβάνει επιχειρηματίες, εργαζόμενους, εποχικούς υπαλλήλους, τουριστικά γραφεία αλλά συνδέεται και με τον κλάδο της εστίασης και αυτή τη στιγμή ζημιώνεται όσο κανένας άλλος. Ιδίως σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως η Χαλκιδική, η στήριξη της Πολιτείας πρέπει να είναι καθολική, τολμηρή και αποτελεσματική με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου που να ελαχιστοποιεί τις αρνητικές συνέπειες στο μέλλον του τουριστικού τομέα. Συνεχίζουμε με προτάσεις και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και του κόσμου της εργασίας που για εμάς αποτελεί κύριο μέλημα".

επιστροφή στην κορυφή