ΡΟΗ 24/7:

Πρωτοβουλίες ΚΕΔΕ για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού

KEDE DS 20

Για αναστολή δημοτικών φόρων-τελών και ενίσχυση των ΟΤΑ

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητώντας διευκρινίσεις για το πώς οι δήμοι της χώρας θα μπορέσουν αναστείλουν υποχρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών επιχειρήσεων που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού παραμένουν κλειστές ή υπολειτουργούν.

Η ΚΕΔΕ ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών και νομοθετική ρύθμιση για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπονται, λόγω της ειδικής συνθήκης που διαμορφώθηκε στη χώρα από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η μη καταβολή τελών τραπεζοκαθισμάτων.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό για θέματα Αυτοδιοίκησης Θεόδωρο Λιβάνιο ο κ. Παπαστεργίου τονίζει ότι το σύνολο της Αυτοδιοίκησης είναι στη διάθεση της κυβέρνησης για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων και τη φροντίδα της δημόσιας υγείας.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της χώρας γνωστοποιώντας τα εξής:

"Κατόπιν σημερινής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, παρακαλούμε όπως το ταχύτερο δυνατό μας ενημερώσετε μέσω της πλατφόρμας https://forms.gle/gcPHZktFtiu23kzbA για τις άμεσες ανάγκες σε μάσκες και γάντια για τους εργαζόμενους των Δήμων σας, προκειμένου να τα διαβιβάσουμε στο ΥΠΕΣ".

επιστροφή στην κορυφή