ΡΟΗ 24/7:

Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία των πολιτών μόνο με τα νέα μέτρα

xard22

Το forma.gov.gr είναι η ιστοσελίδα όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα για τις μετακινήσεις

Τις περιπτώσεις που θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες από αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέχεια των ανακοινώσεων νέων μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα κυκλοφορούν όσοι:
- Μαύρο μικρό τετράγωνο κινούνται προς και από την εργασία τους
- Μαύρο μικρό τετράγωνο πηγαίνουν να προμηθευτούν τρόφιμα &φάρμακα
- Μαύρο μικρό τετράγωνο επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα
- Μαύρο μικρό τετράγωνο ασκούνται ατομικά ή ανά δύο
- Μαύρο μικρό τετράγωνο συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων, η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων και θα συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο και ωράριο προσέλευσης. Για τις άλλες περιπτώσεις όπως μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες θα συμπληρώνουν τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο και τον λόγο της μετακίνησής τους.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου απαγορεύεται η παραμονή σε παιδικές χαρές, πάρκα και άλση. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το forma.gov.gr είναι η ιστοσελίδα όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα για τις μετακινήσεις.
Για τις μετακινήσεις τύπου Β' υπάρχει η βεβαίωση κατ'εξαίρεση μετακίνησης πολιτών που αναφέρει έξι λόγους. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να συμπληρώνουν την έτοιμη φόρμα, είτε να συμπληρώνουν μια λευκή φόρμα όπου θα γράφουν τα στοιχεία αυτά και τέλος οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν ένα sms στον αριθμό 13033 συμπληρώνοντας τον αριθμό που αντιστοιχεί στον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να μετακινηθούν.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή