ΡΟΗ 24/7:

Βολές Ψωμιάδη κατά Δήμου Θεσσαλονίκης για τον στολισμό της πόλης

xristougenniatikh aristotelous

Ψαλιδίζονται οι ελπίδες της αγοράς, τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

 

Δριμεία κριτική στο Δήμο Θεσσαλονίκης που με απόφασή του καταργεί τον Χριστουγεννιάτικο στολισμός της πόλης, άσκησε ο ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι ο Δήμος ενώ χρηματοδοτεί άλλες εκδηλώσεις, δεν το κάνει σε μια κρίσημη περίοδο που η αγορά περιμένει να κινηθεί, μετριάζοντας τις απώλειές που έχει λόγω οικονομικής κρίσης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να καταργήσει κατ’ ουσία τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν. Στα νέα ήθη που έχουν εισαγάγει, λεφτά υπάρχουν μόνο για άλλες εκδηλώσεις.

Είναι σαφές πως μια φάτνη και ένα καράβι στην πλατεία Αριστοτέλους δεν κοστίζουν εκατομμύρια. Και χρήματα μπορούν να βρεθούν μέσα από την ενεργοποίηση φορέων της πόλης όπως για παράδειγμα η ΔΕΘ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ή ακόμη από την κινητοποίηση εταιριών που ενδεχομένως θα ήθελαν να διαφημιστούν.

Το ζήτημα είναι πως, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως η περίοδος των εορτών είναι η μόνη ευκαιρία για τον εμπορικό κόσμο της πόλης να πατήσει στα πόδια του, μειώνοντας τις ζημιές, αποφάσισαν να ψαλιδίσουν και τις τελευταίες ελπίδες της αγοράς, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, υφίσταται ένα τεράστιο πλήγμα η εικόνα της πόλης στο εξωτερικό, σε μια περίοδο που αναμένουμε στην πόλη χιλιάδες τουρίστες από τις γειτονικές -και όχι μόνο- πόλεις.

Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα όπως της αρμόζουν και όπως έχει ανάγκη η κοινωνία».

επιστροφή στην κορυφή