ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: ‘’Να οριστικοποιηθεί η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων’’

92583004 2935794479803751 400895545943523328 n

Κοινοβουλευτική παρέμβαση στην Υπουργό Παιδείας

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, μαζί με άλλους Βουλευτές, ώστε να διευκρινιστεί επιτέλους ποια θα είναι η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων και να δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονέων, καθώς πλέον οδεύουμε προς το Πάσχα.
Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων απασχολεί πλήθος μαθητών και των οικογενειών τους. Το Υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη γνώση της ύλης, την οποία διδάχτηκαν τα παιδιά πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και με βάση αυτή πρέπει να ξεκαθαριστεί και σε ποια ύλη θα εξεταστούν. Οι μαθητές έχουν ήδη καταβάλει μεγάλο κόπο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μεγάλη ανασφάλεια. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει τώρα να βάλει τέλος σε αυτή την αγωνία, σεβόμενο την προσπάθεια και το άγχος μαθητών και γονέων».

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών της Γ' Λυκείου, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους πρέπει να βάλει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και να ανακοινώσει τώρα την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το κλείσιμο όλων των σχολείων, οδεύουμε προς το Πάσχα και ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν.
Ανεξάρτητα από το εάν ανοίξουν τα σχολεία μετά τον Απρίλιο και κατά πόσο θα παραταθεί το διδακτικό έτος, θα πρέπει από τώρα να λυθεί η εκκρεμότητα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης.

Το Υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης αυτής, την οποία διδάχτηκαν τα παιδιά πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Σε αυτή τη υπάρχουσα ύλη μπορεί η επιτροπή εξετάσεων να ορίσει θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Τί περιμένει λοιπόν και δεν ανακοινώνει την πραγματική ύλη που θα εξεταστούν οι μαθητές;

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι, όμως δεν γίνεται να μην δρομολογείται από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μια οριστική λύση που θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι μαθητές της Γ' Λυκείου.
Είναι ένδειξη σεβασμού όλων μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά και της τεράστιας προσπάθειας που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η έγκαιρη γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός,

- Πότε θα ανακοινώσει το Υπουργείο σας την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων;
- Θα είναι μειωμένη και προσαρμοσμένη σε όσα έχουν διδαχθεί οι μαθητές της Γ Λυκείου πριν το κλείσιμο των σχολείων».

επιστροφή στην κορυφή