ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Η Γενοκτονία είναι αδιαπραγμάτευτη»

1905 1

- Το μήνυμα του Βουλευτή Χαλκιδικής

Ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου και ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, σε μήνυμά του αναφέρει πως «η Γενοκτονία είναι αδιαπραγμάτευτη» και τονίζει πως «η θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με την καθιέρωση της ημέρας μνήμης ,είναι η ελάχιστη συνεισφορά της Πολιτείας στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης για τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Αναλυτικά το μήνυμα του Βουλευτή:

«Ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού είναι γνωστός και χαραγμένος στην ιστορία για την πρωτοφανή του αγριότητα, τη σοκαριστική του μεθοδικότητα και τον σχεδιασμό του, με τον οποίο επιχειρήθηκε ο αφανισμός ενός ολόκληρου λαού. Η Γενοκτονία είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Ένας από τους τόπους υποδοχής των ξεριζωμένων ήταν και η Χαλκιδική στην οποία οι Πόντιοι με τη μνήμη της Γενοκτονίας ζωντανή, συνεχίζουν να ζουν, να προσφέρουν και να εξελίσσονται συμβάλλοντας με τη δυναμική τους στην πρόοδό της. 

Η θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με την καθιέρωση της ημέρας μνήμης είναι η ελάχιστη συνεισφορά της Πολιτείας στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Το αίτημα αυτό στα πλαίσια της συνεργασίας και της ειρήνης μεταξύ των λαών, οφείλουμε να το υπενθυμίζουμε και να το διεκδικούμε στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

επιστροφή στην κορυφή