ΡΟΗ 24/7:

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τετάρτη για τον Τουρισμό

mhtsotakis dhlwseis

Πέτσας: Το σχέδιο για θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα

Tο σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, ανέφερε ότι το σχέδιο για τον τουρισμό θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», τόνισε.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε σαφές ότι θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επαφές με άλλες χώρες για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν τόσο με ευρωπαϊκές, με τις οποίες δε θα χρειαστούν διμερείς συμφωνίες πιθανότατα, αφού υπάρχει το πλαίσιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες «θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».

επιστροφή στην κορυφή