ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό

EY8aYOQXYAANV A

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Πρωθυπουργός

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης, τόνισαν στον Πρωθυπουργό τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

EY8acCeWsAE028O

Ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, παρακολούθησε την εξέλιξη των έργων στην πόλη και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων. «Επισκέπτομαι σήμερα τη Θεσσαλονίκη μας για να παρακολουθήσω την πρόοδο στα έργα αναβάθμισης της πόλης. Το πρόγραμμα δράσεων της κυβέρνησης παραμένει ενεργό παρά την πανδημία, και επιδίωξή μου είναι η ακριβής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συναντήθηκε στο νέο κτίριο της Περιφέρειας, που εγκαινιάστηκε το 2018. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να είχε στεφθεί με επιτυχία όλη αυτή η προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη χώρα.

EY8cqejWsAIGTV

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου βρίσκεται και ο σταθμός μετεπιβίβασης για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που εκτελούν δρομολόγια του ΟΑΣΘ και, φορώντας προστατευτική μάσκα, όπως προβλέπεται, ανέβηκε σε σταθμευμένο της γραμμής 80, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Μάλγαρα, ενώ δήλωσε: «Ενημερώθηκα για την πορεία ενίσχυσης του στόλου του ΟΑΣΘ και είδα τα καινούργια λεωφορεία που έχουν ενταχθεί στα δρομολόγιά του. Η υλοποίηση του σχεδιασμού μας βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ οι επενδύσεις που γίνονται έχουν ήδη δημιουργήσει σχεδόν 400 θέσεις εργασίας».

επιστροφή στην κορυφή