ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: ‘’Ανάγκη συνολικών μέτρων στήριξης για τους δικηγόρους’’

100698522 3056635727719625 6516776482633678848 n

Ερώτηση προς του αρμόδιους Υπουργούς

Σε συνέχεια της δέσμης πρωτοβουλιών και προτάσεων για τη στήριξη των πληττόμενων κλάδων από την κρίση που δημιούργησε η εξάπλωση του κορονοϊού, ο Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής, κατέθεσε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα την ανάγκη στήριξης του κλάδου των δικηγόρων, καθώς πρόκειται για επαγγελματική κατηγορία που απουσιάζει από τους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο.
Πιο αναλυτικά, δεδομένου ότι τα δικαστήρια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά αφού δε διεξάγονται δίκες μέχρι και μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, η Κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης και για τους δικηγόρους. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, είναι γεγονός ότι στη μεγάλη κρίση που βιώνει ο μέσος μάχιμος δικηγόρος που δραστηριοποιείται την τελευταία δεκαετία, εκτός των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, ήρθε η κρίση του κορονοϊού να απειλήσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά του. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει στοχευμένα μέτρα στήριξης του κλάδου, ξεκινώντας από τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, όπως η επιδότηση κεφαλαίου επανεκκίνησης των δικηγορικών γραφείων, η δανειοδότησή τους με κρατική στήριξη, η συνολική ένταξή τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου, η κατάργηση ή έστω μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τις δικαστηριακές παραστάσεις και η απαλλαγή από την υποχρέωση υπαγωγής στον ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, η μείωση του μισθώματος της επαγγελματικής στέγης για το μήνα Μάιο, η απαλλαγή των δικηγόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος.
Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το σύνολο των πληττόμενων επαγγελματιών της κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι και στο δικηγορικό κλάδο υπάρχουν επαγγελματίες που μετά βίας ανταπεξέρχονται στα έξοδά τους. Χρειάζεται επομένως συνολική στήριξη για να αποτραπεί η εγκατάλειψη του επαγγέλματος και να μπορούν και οι δικηγόροι να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια».

επιστροφή στην κορυφή