ΡΟΗ 24/7:

Στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων ζητά ο Απ. Πάνας

panas politistikoi syllogoi 2020 parl

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας με την οποία τονίζει την ανάγκη για άμεση στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων στην περίπτωση που αναβληθούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Η περίοδος μάλιστα από το τέλος του Μάη μέχρι και τον Αύγουστο αποτελεί το βασικό  διάστημα πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, από όπου και προκύπτει και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους με τα οποία καλύπτουν τα πάγια και λειτουργικά έξοδά τους. Η μη πραγματοποίηση επίσης των εκδηλώσεων, θα εμποδίσει τη λειτουργία τους και τη μελλοντική αξιόλογη προσφορά τους.

Ο κ. Πάνας αναφέρει σχετικά: «Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της παράδοσής μας, αυτό ισχύει και για τη Χαλκιδικής μας οπού αποτελούν πυρήνες ανάδειξης της πολυποίκιλης κουλτούρας της. Οι άνθρωποι του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας, που αγωνίζονται και μοχθούν για τη διάδοση των αξιών, των εθίμων και των παραδόσεων χρειάζονται στήριξη σε μια τόσο δύσκολη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε. Η Κυβέρνηση οφείλει, να προστατέψει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και να στηρίξει το έργο και την προσφορά τους με κάθε τρόπο».

Η Ερώτηση του Βουλευτή στην Υπ. Πολιτισμού έχει ως εξής:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη Λίνα.

Θέμα:  «Στήριξη των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων σε περίπτωση μη πραγματοποίησης των καλοκαιρινών ανοιχτών εκδηλώσεων».

κ.Υπουργέ

Είμαστε σε αναμονή της απόφασης της αρμόδιας επιστημονικής ομάδας για θέματα δημόσιας υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι θα οδηγηθούμε ή όχι σε αναστολή των ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

Την περίοδο του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα στη Χαλκιδική αλλά και σε όλη την επικράτεια-πέραν των θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων-πλήθος δραστηριοτήτων των Πολιτιστικών Συλλόγων των Δήμων, ενισχύοντας και την τουριστική κίνηση του κάθε τόπου. Η περίοδος μάλιστα από τέλος Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου αποτελεί το βασικό διάστημα πραγματοποίησης των εκδηλώσεων.

Από τις εκδηλώσεις αυτές προκύπτει και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των Πολιτιστικών Συλλόγων με τα οποία και καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των τα πάγιων και λειτουργικών εξόδων τους.

Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας υγείας, να ανασταλούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας θα δεχθούν ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα με αβέβαιο αποτέλεσμα για το έργο τους και την αξιόλογη μελλοντική πολιτιστική τους προσφορά.

Επειδή οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της παράδοσης και μάλιστα της Χαλκιδικής είναι πυρήνες ανάδειξης της πολυποίκιλης κουλτούρας της, συνταιριάζοντας το ιδιαίτερο χαλκιδικιώτικο στοιχείο καθώς και τη μικρασιάτικη και ποντιακή παράδοση της περιοχής,

Επειδή οι άνθρωποι του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας είναι αυτοί που καθημερινά αγωνίζονται και μοχθούν για τη διάδοση των αξιών, των εθίμων και των παραδόσεων μας ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

-Υπάρχει πρόβλεψη που θα βασίζεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπ. Πολιτισμού για την πολύπλευρη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να μην πραγματοποιηθούν οι υπαίθριες εκδηλώσεις τους;

επιστροφή στην κορυφή