ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Αυτονόητη η στήριξη της Πολιτείας στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες»

panas trit

Απάντηση Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στον Βουλευτή Χαλκιδικής για την τρίτεκνη οικογένεια

Μια σειρά από μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση για να εξορθολογίσει τα επιδόματα παιδιού και να ενισχύσει ουσιαστικά, όπως ισχυρίζεται, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, περιλαμβάνονται στις απαντήσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Οικονομικών αντιστοίχως, στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με θέμα τη Στήριξη της Τρίτεκνης Οικογένειας, προωθώντας σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Δήμου Ν. Προποντίδας.
Έτσι το επίδομα γέννησης, το με βάση το οικογενειακό εισόδημα μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί και μια σειρά από φορολογικές ελαφρύνσεις αναλύονται από τους αρμόδιους Υφυπουργούς.
Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Η στήριξη της Πολιτείας στο θεσμό της οικογένειας και ιδίως στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται πρέπει πάντα να έχουν γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελάφρυνση των πολυμελών οικογενειών και την παροχή κινήτρων για δημιουργία οικογένειας με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σε αυτή την προσπάθεια θα σταθώ αρωγός των οικογενειών που έχουν πραγματική ανάγκη την οικονομική και ηθική ενίσχυση των αρμόδιων Αρχών».

επιστροφή στην κορυφή