ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: Συνεκτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

panas staik

Προς τον Υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή, ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, τόνισε την ανάγκη για μια Ευρώπη αποτελεσματική, έτοιμη να πάρει γενναία μέτρα και να χαράξει μια νέα πορεία ανάπτυξης με αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα τα κράτη-μέλη και ιδίως στα περισσότερο αδύνατα οικονομικά, ειδικά τώρα στην πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική και οικονομική συγκυρία.
Πρέπει, συνέχισε ο κος Πάνας, να υπάρξει συνεκτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα από την ελληνική Κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του σχεδίου ανάκαμψης, με στόχο τον μετασχηματισμό της οικονομίας, ώστε πλέον το παραγωγικό μοντέλο να αλλάξει και να μη βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στον κλάδο του τουρισμού για να στηριχθεί το ΑΕΠ. Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες όπως ο πρωτογενής τομέας και κάποιους κλάδους μεταποίησης που πρέπει να αναδειχθούν. Η Ευρώπη πρέπει επιπλέον να επενδύσει στην υγεία, στην παιδεία, στην ψηφιακή οικονομία, σε μια πιο "πράσινη" ανάπτυξη.
Σε αυτό τον γνώμονα, καταλήγει ο κ. Πάνας, πρέπει η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει πολιτικές δυνάμεις, φορείς, ΟΤΑ, ώστε το επιτελικό κράτος να επιτελέσει τον ρόλο του ως μηχανισμός ζεύξης όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και να οικοδομηθεί μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την οικονομία της χώρας.

επιστροφή στην κορυφή