ΡΟΗ 24/7:

Στ. Αραχωβίτης: "Αόριστες απαντήσεις χωρίς καμία δέσμευση για την ελαιοκομία" (ΒΙΝΤΕΟ)

ARAXWBITHS PARL vd

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή

Ως "αόριστες απαντήσεις, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς", χαρακτήρισε όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Η σχετική ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα στην ανθοφορία της ελιάς, συζητήθηκε στη Βουλή.

"Μολονότι έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τον καύσωνα που έπληξε στα μέσα Μαΐου την ελαιοπαραγωγή, ο υπουργός κατέφυγε ξανά σε μια τοποθέτηση που βρίθει μόνο από σωρεία υπεκφυγών και παραπέμπει, γενικώς και αορίστως, σε πορίσματα και εκθέσεις ιδεών για όλα τα φλέγοντα προβλήματα της ελαιοκομίας.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι ο κ. Βορίδης αποκάλυψε επιτέλους την επιστολή του Επιτρόπου Hogan, που καθοδηγούσε για τους τρόπους στήριξης του ελαιολάδου και της ελιάς, έστω και σχεδόν έναν χρόνο μετά.

Μην έχοντας όμως κατανοήσει πλήρως τη σημασία της, τη χρηστικότητα και τη σπουδαιότητά της, προσπάθησε να την υποβαθμίσει για να αποφύγει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στην ελαιοκομία.

Ένα χρόνο τώρα, με όλες τις συνεχείς τοποθετήσεις και απαντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ να στηρίξει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών", ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή