ΡΟΗ 24/7:

Την ενίσχυση των πληττόμενων αγροτών από τον COVID-19 με έκτακτο κονδύλι από την ΕΕ, ζητά ο Απ Πάνας

pan agko

Στη Χαλκιδική καταστράφηκαν καλλιέργειες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, φέρνοντας τους αγρότες σε ακόμα δυσκολότερη θέση

Να μην διαχωρίζονται οι Έλληνες αγρότες σε "πληττόμενους" και "μη πληττόμενους", ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το έκτακτο κονδύλι της ΕΕ για την πανδημία ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

"Με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν την ενίσχυση μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική εκμετάλλευση, ως έκτακτο μέτρο στήριξης των πληττόμενων αγροτών από την πανδημία του κορωνοϊού, υλοποιείται η σχετική υπόσχεση που είχε δώσει η Κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα", αναφέρει ο κ. Πάνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα.

"Είναι σαφώς επιβεβλημένο να ενισχυθούν οικονομικά οι αγρότες, καθώς στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και στα οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς, προστέθηκαν και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού", προσθέτει, καλώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, "να μη διακρίνει σε ‘’πληττόμενους’’ και σε ‘’μη πληττόμενους’’ κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, όπως έχει κάνει πολλές φορές. Οι αγρότες έχουν πληγεί όλοι ανεξαιρέτως ιδίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα".

Όσον αφορά τη Χαλκιδική, ο κ. Πάνας αναφέρει: "Ειδικότερα στον Νομό μου, στη Χαλκιδική, καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, φέρνοντας τους αγρότες σε ακόμα δυσκολότερη οικονομικά θέση".

"Η Κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έγκριση του παραπάνω μέτρου από την ΕΕ και να παρέχει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής να διεκδικήσουν την εν λόγω χρηματοδότηση", καταλήγει η ανακοίνωση του Βουλευτή Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή