ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Αντιδημοκρατικό σκοτάδι το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

malama vouli edr4

Βολές προς την κυβέρνηση

Δριμεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, χαρακτηρίζοντάς το "χουντικής κοπής νομοθέτημα". Όπως υπογραμμίζει η κ. Μάλαμα, για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που η συμμετοχή σε διαδήλωση καθίσταται “ιδιώνυμο” αδίκημα.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Κατατέθηκε χθες το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και με το πρόσχημα της κυκλοφοριακής όχλησης στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση προωθεί ένα χουντικής κοπής νομοθέτημα, όμοιο των διαταγμάτων της δικτατορίας. Με το νομοσχέδιο αυτό καταπατείται βάναυσα το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς για να είναι “νόμιμη” μία συγκέντρωση θα πρέπει να έχει “εγκριθεί” από την αστυνομία. Είναι η πρώτη φορά μετά τον γύψο της επταετίας όπου η συμμετοχή σε διαδήλωση καθίσταται “ιδιώνυμο” αδίκημα, θυμίζοντας σε όλους ποιες είναι οι ιδεολογικές εμπνεύσεις αυτών που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο.
Η Χαλκιδική έχει υποφέρει πολύ από τέτοιου τύπου καταστολή, έχει δει δίκαιους αγώνες της να ποινικοποιούνται και απλούς πολίτες να σέρνονται στα δικαστήρια και να προφυλακίζονται επειδή συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβόταν και συνεχίζει να φοβάται τον λαό. Αυτό το αντιδημοκρατικό σκοτάδι δεν θα το επιτρέψουμε".

επιστροφή στην κορυφή