ΡΟΗ 24/7:

"Καμία σχέση το '89 με αυτά που σήμερα καταγράφονται" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

KOYBELHS20

Απάντηση Φ. Κουβέλη στις αναφορές του Αλ. Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας είχε αυτή την εκτίμηση, αλλά δεν υπάρχει αντιστοιχία της τότε κατάστασης με την σημερινή» απάντησε ο πρώην υπουργός, πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης για την πρόσφατη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «βρώμικου ‘89».

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης το 1989, ως εξωκοινοβουλευτικός… Χειριστήκαμε με τον πλέον άψογο τρόπο όλο το ζήτημα που αφορά στην διερεύνηση της τότε υπόθεσης που οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και εκτιμώ ότι δεν έχει καμία αντιστοιχία τα όσα συνέβησαν το 1989 πολλώ δε μάλλον δεν έχει καμία σχέση με τους χειρισμούς που κάναμε τότε ως κυβέρνηση με αυτά που σήμερα καταγράφονται».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις που φέρνουν στο κάδρο τον Νίκο Παππά είπε: «Πρέπει να καταγράψω την μεγάλη μου αντίθεση σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, τα οποία λειτουργούν αποπροσανατολιστικά κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με την κατάσταση της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και την δυσμενή εξέλιξη όλων αυτών των μεγεθών όπως προβλέπεται. Και προβλέπεται όχι μόνο από τον ομιλούντα αλλά συνολικότερα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η ύφεση που μας απειλεί καλπάζει και είναι ενδεχόμενο, το απεύχομαι για την χώρα μας να συναντηθούμε με μια ύφεση σε βαθμό διψήφιου αριθμού».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Το ερώτημά μου είναι: η παράνομη καταγραφείσα συνομιλία Παππά-Μιωνή τι σχέση έχει με σκάνδαλο, με την έννοια ότι είχαμε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ο,τιδήποτε άλλο; Σκάνδαλο, ξέρετε ποιο είναι στην προκειμένη περίπτωση; Σκάνδαλο είναι το γεγονός ότι μια παρανόμως τηλεφωνικώς καταγραφείσα συνομιλία χρησιμοποιείται και είναι η δεύτερη παράνομη πράξη ακόμα και από την λεγόμενη Προανακριτική Επιτροπή. Όταν τόσο το να γράψει κανείς, να ηχογραφήσει μια συνομιλία όσο και να χρησιμοποιήσει αυτήν την παρανόμως καταγραφείσα συνομιλία είναι βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Εκείνο που, αν θέλετε, θα μπορούσε να αποτελεί την δική μου κριτική ήταν ο τρόπος εκφοράς του κ. Παππά ο οποίος δεν ήταν, ως όφειλε να είναι αυστηρός, συγκεκριμένος και θα έλεγα επί της ουσίας του ζητήματος».

Στο ερώτημα γιατί ο κ. Παππάς δεν έχει κινηθεί νομικά κατά του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Αυτό αποτελεί επιλογή του ιδίου του κ. Παππά. Δεν είμαι συνήγορός του. Ο κ. Παππάς διαθέτει να αναγκαία μέσα προκειμένου να προστατεύσει την πολιτική του τιμή και αξιοπρέπεια. Και θέλω να πιστεύω ότι θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες από τον ίδιο τον νόμο την ηθική του κ. Παππά δεν την αμφισβητώ».

Τέλος, εξέφρασε την διαφωνία του για όλα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

επιστροφή στην κορυφή