ΡΟΗ 24/7:

Επίπληξη Γεννηματά σε Παπανδρέου και Καστανίδη

gennimata720

Αυστηρή προειδοποίηση από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Σε πολιτική αποδοκιμασία της στάσης αποχής του Χάρη Καστανίδη και του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις προχώρησε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα προειδοποίησε πως όποιος δεν σεβαστεί από εδώ και στο εξής τις συλλογικές αποφάσεις, τίθεται κατευθείαν εκτός Κινήματος Αλλαγής.

«Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική τής αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. "Νερό"που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον» τόνισε η κ. Γεννηματά, ανοίγοντας τη συζήτηση σε αίθουσα της Βουλής, όπου παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές, και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Χάρης Καστανίδης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Γεννηματά δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας της θέσης της καθώς υπογράμμισε πως «αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συγκυρία για τη χώρα και την παράταξη είναι κρίσιμη, από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιτείνουν την ανασφάλεια.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά τον θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις» σημείωσε και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση, μια όαση πολιτική.

«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία, που είναι απόφαση συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

επιστροφή στην κορυφή