ΡΟΗ 24/7:

Παρεμβάσεις Απ. Πάνα για την παράταση διαμονής των εργατών γης

108085482 3176427852407078 1530217141472674806 n

Επιστολές στους αρμόδιους

Μετά από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε εν μέσω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, για το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, προχώρησε σε παρεμβάσεις μέσω επιστολών προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Πάτροκλο Γεωργιάδη και προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιο Πιτσιλή.
Οι επιστολές είχαν αντικείμενο αφενός την περαιτέρω παράταση, έως και δύο μηνών, στο δικαίωμα μετάκλησης εργατών γης-πολιτών τρίτων χωρών, κατόπιν της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το αρμόδιο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης βάσει της οποίας η εν λόγω διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε στις 30.06.2020 και αφετέρου την επίσπευση στην έκδοση ΑΦΜ από την ΑΑΔΕ για να μπορούν οι εργάτες γης να αμείβονται βάσει εργόσημου.
Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Έλαβα την πρωτοβουλία και απέστειλα έγκαιρα τις σχετικές επιστολές προς τις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να υπάρξει παράταση στο δικαίωμα παραμονής των εργατών γης στη χώρα μας και για τους επόμενους δύο μήνες αλλά και για την ελεύθερη είσοδο και έξοδό τους από τη χώρα. Το ζήτημα της έκδοσης του ΑΦΜ από την ΑΑΔΕ πρέπει επίσης να επιλυθεί άμεσα ώστε να αμείβονται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Πέραν όμως της ανάγκης αντιμετώπισης των διαχρονικών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ταλανίζουν τους εργάτες γης και τους αγρότες που τους απασχολούν, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα η αγροτική παραγωγή. Ιδίως στη Χαλκιδική κατά την περίοδο συγκομιδής της ελιάς το φθινόπωρο, χρειαζόμαστε παράταση στην παραμονή των εργατών, ώστε να συνεχίσουν οι εργασίες ομαλά και να μη ζημιωθεί τελικά περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα».

επιστροφή στην κορυφή