ΡΟΗ 24/7:

Ικανοποιημένος ο Απ. Πάνας για την παράταση των αιτήσεων πρόσληψης εργατών γης

panas ergat

Μετά τη σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τις επιστολές σε αρμόδιους παράγοντες

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παρατείνει την προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης να υποβάλλει αίτηση πρόσληψης εργατών γης τρίτων χωρών, εξέφρασε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, με ανακοίνωσή του.

"Η έλλειψη εργατικών χεριών απαραίτητων για τη συνέχιση των αγροτικών εργασιών, ήταν ένα ζήτημα που με απασχόλησε έντονα ήδη από την περίοδο υποβολής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού", αναφέρει ο κ. Πάνας. "Ιδίως για περιοχές όπως η Χαλκιδική, όπου το φθινόπωρο θα διεξαχθεί η συγκομιδή της ελιάς, η επίλυση του προβλήματος θα είχε μεγάλη σημασία για τον αγροτικό κόσμο, καθώς δε θα χρειαζόταν να διακοπεί η αγροτική παραγωγή και να επέλθει περαιτέρω ζημία στο αγροτικό εισόδημα".

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Χαλκιδικής, για αυτό το λόγο είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ήδη από τον Απρίλιο, αλλά και απέστειλα προ μιας εβδομάδας επιστολές προς τον Γεν. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, και προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ προκειμένου να δοθεί παράταση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων εργοδοτών για μετάκληση εργατών- πολιτών τρίτων χωρών η οποία έληγε στις 30 Ιουνίου 2020.

"Προς ικανοποίηση λοιπόν των αιτημάτων μου, με άρθρο στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρατείνεται έως τις 31-12-2020, αντί της 30-6-2020, η προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, να υποβάλει αίτηση προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχική αγροτική οικονομία.
Η ρύθμιση αυτή ‘’λύνει τα χέρια’’ στους αγρότες που βρίσκονται εν μέσω εργασιών ή στο στάδιο της προετοιμασίας αυτών, όπως οι παραγωγοί ελαιολάδου στη Χαλκιδική που προετοιμάζονται για τη συγκομιδή", υπογραμμίζει ο κ. Πάνας.

επιστροφή στην κορυφή