ΡΟΗ 24/7:

Ανασχηματισμός με το βλέμμα στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

maximou3

Καμία αλλαγή στις ηγεσίες των Υπουργίων

Σε "μίνι" ανασχηματισμό με γνώμονα την μέγιστη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προχώρησε - οπως αναμενόταν τις τελευταίες ώρες - η κυβέρνηση.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανακοίνωσε τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των κ.κ. Σκυλακάκη και Παπαθανάση, την είσοδο σε Υπουργεία δύο Βουλευτών της ΝΔ, καθώς και την ανάληψη καθηκόντων Υφυπουργού ενός εξωκοινοβουλευτικού, του καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγλου.

petsas anasx

Πάντως σε αυτόν τον ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προχώρησε σε αλλαγές στις ηγεσίες των Υπουργείων.

Αναλυτικά τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέση:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει με αυτόν τον ανασχηματισμό:
– Την αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.
– Την ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.
– Την οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.
– Την προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 04 Αυγούστου 2020 12:27
επιστροφή στην κορυφή